anna25

 

Jeg har i noe tid nå, grudd meg til jeg fyller 25år. Å fylle år har ikke vært noe spesifikt jeg har lagt så mye i, eller tenkt så mye over siden tidlig ungdomsskolen. Ikke har jeg feiret det stort heller – om i det hele tatt. Du tenker sikkert at det er litt trist, men jeg har ikke hatt behov for det.

Men på lørdag fyller jeg altså 25 år. Hva vil det si å bli et år eldre? Hva vil det si å fylle 25? Mange vil kanskje si at 25 år er ideell alder – tiden kan gjerne stoppe på 25. Er jeg nå, akkurat der jeg ønsker å være?! Går jeg nå inn i noe som potensielt kan være det beste året i resten av livet? Er 25 år ideal alderen? Hvis ja, hvorfor? Hvis nei, finnes det i det hele tatt en ideal alder?

“Tiden frem til man er 25 år, føles like lenge som fra 25 og ut”

Et år nå går ekstremt fort. Når jeg var 10 år, gikk et år sakte. Har persepsjonen av tid vært annerledes frem til nå, og endres persepsjonen av tid over tid? Frem til 23 år syns jeg ikke tiden har gått så spesielt fort, men nå flyr tiden avgårde. Vil tiden gå like fort resten av livet? Denne uken har jeg nevnt for noen personer min lille ‘angst’ rundt det å fylle år i år, og snakket om dette med persepsjon av tid. En veldig oppmuntrende kommentar jeg fikk: “Tiden frem til man er 25 år, føles like lenge som fra 25 og ut”. Det betyr vel nå at jeg har levd halve livet ut fra persepsjonen av tid?

Det er fortsatt mye jeg vil gjøre, se og oppleve – ikke minst mange mennesker jeg vil møte. Hva vil de neste 5, 10 og 25 årene bringe? Vil det gå fort? For fort? Og vil man egentlig leve evig? Hvordan oppfatter vi egentlig tid?

Å fylle 25 er nok større enn å fylle noe annet. Nå er jeg meg, en annen meg en bare for 2-3 år siden.

Kom med Champagnen – Jeg er i min beste alder!

I år skal jeg feires – jeg er i min beste alder!!

//Anna