Hver søndag, setter jeg meg til å skrive ned mine refleksjoner over uken som har gått. Tiden går så fort, at det viktig å faktisk tenke gjennom hvordan man har det, og hvorfor man har det sånn.

Nå flyr tiden og jeg ønsker å være bevisst over den tiden jeg har til råde. Jeg ønsker at denne tiden skal gi meg mest mulig og være så bra som over hodet mulig. Jeg jakter på den optimale dagen, den optimale uken, måneden og året. Hva gjør en god dag til en god dag og hva gjør en dårlig dag til en dårlig dag? Jeg tror nemlig at jeg kan ha en optimal dag hver eneste dag, så lenge jeg er bevisst på hvilke elementer som må plass.

Alle kan ha en optimal dag, hver dag – det handler om å være bevisst!

Når jeg skriver mine refleksjoner for uken som har vært, kommer enten ordene bare strømmende på og andre ganger hjelper det å stille meg selv noen spørsmål.

Noe å tenke gjennom:
– Hva var bra med uken, hva kan bli bedre og hva var det som gjorde at uken ikke gikk så bra som jeg hadde håpet?
– Hvordan har følelsen i kroppen vært?
– Er det noe eller noen som har påvirket meg i positiv eller negativ retning denne uken?
– Er det noen personer jeg er takknemlig over å ha vært sammen med denne uken? Hvorfor og hva liker jeg ved disse personene?
– Har jeg gjort noe jeg vanligvis ikke gjør?
– Har jeg gått utenfor komfortsonen denne uken?
– Hvordan kan jeg senere unngå det som trekker uken min ned?
– Kan jeg gjøre mer av det som gjøre uken min bedre?
– Til slutt, hvor mange stjerner vil jeg gi denne uken?

Jeg tror ikke alle tar seg tid til å reflektere over uken som har gått. Ikke måneden eller året heller i den forstand. I mitt hode er dette høyst relevant å tenke gjennom. De gangene jeg ikke har fått skrevet ned søndagsrefleksjonen og jeg prøver å se tilbake på forrige uke, når jeg er godt inne i den neste uken, kan jeg ikke huske hvordan den forrige uken var. Hvordan hadde jeg det egentlig? Tiden går så fort og når man ikke stopper opp for å tenke over hvordan man faktisk har det, er det så lett å bare bli værende der man er. Det kan da være vanskelig å flytte seg fremover. Ved å ikke være bevisst over hvorfor du f.eks. føler deg nedstemt, risikerer du at du er nedstemt i en lengre periode enn nødvendig. Ved å være bevisst og skrive ned hvordan du har det, kan du gå tilbake for å se hvorfor og hvor lenge du har hatt det sånn – du gir deg selv mulighet til å gjøre noe med det. Skriver du det ned, uke for uke, og gir hver uke f.eks. 1-5 stjerner, kan du gå tilbake, sammenligne og finne ut hva som har gjort en uke bra og hva som har gjort en annen uke mindre bra. Har du hatt få stjerner for mange uker på rad, bør du gjøre en endring, eller motsatt – hvorfor har du hatt 5 stjerne så mange uker på rad og hvordan kan det fortsette? Jeg vil derimot tro at det er helt vanlig å ha 1-3 stjerner innimellom, eller en liten periode, men det bør absolutt ikke være standarden.

Et dedikert sted å skrive ned refleksjonene mine.

Da jeg designet byALLTHINGS Planner 2017/1, var dette viktig for meg å ta med. Det å ha et dedikert sted å skrive ned refleksjonene mine, samtidig som jeg kan se tilbake på ukene som har passert. Kalenderen har jeg med meg overalt uansett, slik at den gjør det lett tilgjengelig og det er ikke så lett å glemme refleksjonene på søndager.

Begynn med å skrive det i kalenderen din eller i en dedikert notatbok – et eller annet sted. Det fungerer på PCen også vil jeg tro, men jeg vil anbefale å ha det på papir, da det ofte føles bedre og du kan ta deg tid til å tenke litt ordentlig, samt at det ofte er en aktivitet som gjøres på kveldstid og da er det godt å få øynene litt bort fra skjermen. Ha notatboken lett tilgjengelig, ved sofaen eller ved sengen, slik at du husker det før du legger deg i kveld.

Ha en fortsatt god søndag.

//Anna

PS: Det er mulig å kjøpe 2017/2 i nettbutikken nå, med Weekly Reflections hver uke – et dedikert sted for refleksjoner – om det så er det eneste du vil bruker den til.