I mai kom jeg over en side som heter outsite.co; en side hvor de har co-work & co-living på ulike steder verden over. Blant annet i Williamsburg, Venice Beach, Hawaii, Lisboa, Bali. Outsite tilbyr overnatting og co-working for digitale nomader, gründere, frilansere osv. De som kan jobbe uansett hvor i verden de befinner seg. Vi lever jo i en tid hvor mesteparten av arbeidet du gjør er over nettet uansett – du trenger kun en PC.

Og jeg? Jo, jeg ble medlem av Outsite i midten mai.

LIVE DIFFERENTLY – Stay, work, play

Blir du medlem, får du rabatterte priser på overnatting, men du kan også booke utenom medlemsskap. Jo lenger du planlegger å bli, desto større rabatter får du. For å bli medlem må du avtale et digitalt møte med Outsite, hvor de ønsker å bli bedre kjent med deg, hva du jobber med og hvorfor du har lyst til å bli medlem – #nailedit. På mange måter er det veldig fristende å kjøre en digital nomade-livsstil fullt ut! Så hvorfor ikke bare si opp leiligheten, være litt spontan og hoppe ut i det? Det høres jo helt fantastisk ut! Reise verden rundt innimellom, bo et sted noen uker her og noen måneder der.

Så jeg sa like godt opp leiligheten i slutten av mai. Alt eller ingenting! I skrivende stund sitter jeg i leiligheten til Outsite i Williamsburg, New York City. Her har jeg blitt kjent med en fra Montana som har vært digital nomade i 1,5 år og har planer om å fortsette som det. Noen uker her og noen måneder der, lever han med sine to sekker med klær, his cucumber sandwich, sin MacBook Pro og sin iPadPro (litt sjalu på sistnevnte). Han jobber med digitalisering – hva som bør bli i en digital prosess, og hva som bør bli værende en manuell prosess. Her er det også en fyr fra Shanghai som stort sett er stille, samt en pratsom kokk fra England som nettopp har signert kontrakt på å åpne en ny plant-based restaurant i London, kanskje kalt “Plant lab”. #stayworkplay

  

I en by hvor alt går fort og ingenting står stille, har jeg funnet roen i meg selv

Nå har jeg vært i New York i to uker allerede. Det er min 6. reise til New York, men dette er definitivt min lengste tur, og der jeg dessuten kun er i New York. Det er moro å bli kjent med folk fra hele verden på en helt annen måte enn ellers når jeg reiser alene. Men jeg setter også pris på denne alene-tiden. Jeg har vært på date med meg selv – bare Anna, god mat, prosecco, dessert og en god bok. Jeg har også latt svetten renne i noen timer på Barry’s Bootcamp. Og i en by hvor alt går fort og ingenting står stille, har jeg funnet roen i meg selv og tatt dagene med ro. Tuslet litt opp og ned avenues, streets, broadway og utforsket Brooklyn. Se på folk, høre på suset, sitte i parken, gå mellom bokhyllene på Barnes & Noble, lese en god bok og bare være.

Jeg har vært i New York i to uker allerede; først 10 dager sammen med min tidligere vertsfamilie med bryllup på Long Island. Nå har jeg alenetid før jeg på tirsdag skal være sammen med utvekslingsstudentene mine på Orientation Camp, før de drar videre til sine respektive vertsfamilier.

Så er det å bli digital nomade noe for meg?

I mai sa jeg alt eller ingenting, men jeg har siden tatt en ekstra runde med meg selv. Det er alt eller ingenting, men ikke om å bli digital nomade på heltid eller ei. Selv om det hadde vært veldig moro i noen år, er det ikke der prioriteringene mine ligger nå. For meg er det er alt eller ingenting; som kollega, som leder, som gründer og ikke minst ovenfor kunder og partnere, samtidig som jeg tar vare på meg selv, familien og de rundt meg.

Jeg tror at det å være digital nomade i en lengre periode hadde vært noe for meg, bare ikke akkurat nå. Så selv om jeg i denne omgangen sier nei til å bli digital nomade på heltid, sier jeg fortsatt ja til å kunne reise, utforske og bli kjent med nye mennesker. Jeg har fortsatt noen reiser foran meg det kommende året, hvor jeg også kommer til å benytte meg av Outsite på et par av reisene, men jeg kommer ikke til å bli værende i uker og måneder av gangen. En helg, en langhelg eller et par-tre dager her eller der gjør fortsatt mye for min reiseglade og reisegale sjel.

Mine prioriteringer, mitt alt, går selvsagt til den veien jeg selv har valgt å ta, og det jeg selv har valgt å bruke tiden min på; det jeg virkelig brenner for, både en, to og tre ting.  Men å si nei til nomadelivet nå, er ikke ensbetydende med at det forblir et nei for alltid – jeg kan bare ikke si ja til alt på en gang, selv om det er veldig fristende av og til. Jeg tror man kan få i både pose og sekk, men bare kanskje ikke en stor trillekoffert i tillegg 😉

Nå er det en uke til jeg er hjemme igjen, og jeg ser frem til å åpne døren til kontoret, og si hei til mine flotte kolleger i Sommerfuglen og Momento. Det er en spennende høst vi har foran oss, så jeg gleder meg til å komme i gir igjen, og gi full fart fremover – og nå med enda flere på laget. #blessed

//Anna

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *